A continuació, en un exercici de transparència, es publiquen els resultats de les primàries (llista definitiva aquí).

L’assemblea va acordar prèviament a la celebració de la votació:

 • Cedir la seva sobirania a la ciutadania, en tant que ella mateixa és oberta a totes les persones, en unes primàries per confeccionar la llista.
 • Establir que la votació es dividiria en dos blocs: el del primer lloc i el del segon al sisè lloc, deixant la resta de la llista oberta a la incorporació de persones destacades i voluntaris que volguessin completar-la, sempre per acord de l’assemblea i amb l’objectiu de facilitar la participació tant a electors com a electes.
 • Establir que la llista havia de satisfer la paritat en blocs de cinc (3+2), respectant l’ordre dels resultats en la mesura del possible.
 • Establir que s’aplicaria un criteri de correcció de representació dels col·lectius promotors en els sis primers llocs, amb un màxim de dues persones d’un mateix grup en aquests i una persona de cada col·lectiu com a mínim, reordenant si era necessari.
 • Respectar la voluntat dels candidats en cas que el resultat no fos compatible amb les seves expectatives i/o condicions personals per assumir la posició aconseguida.

La ratificació de l’assemblea es limitava a confirmar que la llista complia els acords previs. Així, la llista resultant segueix l’ordre dels resultats, tenint en compte els següents acords de l’assemblea i dels candidats:

 1. Patricia Marimon va demanar intercanviar la seva posició amb algú altre d’ICV-EUiA. L’assemblea va acceptar que ho decidís amb la Nati Veraguas i la Montserrat Roca, resultant en l’intercanvi amb la última.
 2. Tal i com s’indicava a la web, les dues preguntes eren independents, pel que els vots a la primera no influeixen en la segona.
 3. En la segona votació, Dario Castañé hagués estat el sisé, però com que era cap de llista, s’elimina, ascendint una posició a les persones per sota.
 4. Seguint el criteri de cremallera i el de representació (un membre de cada col·lectiu entre els cinc primers), Rubén Rois ascendeix a la cinquena posició.
 5. Es resol l’empat entre Juan Carlos González y Ricard Rodriguez a l’assemblea, decidint alternar col·lectius. Per tant, Ricard ascendeix a la sisena posició, s’introdueix a la Patricia en la setena i Juan Carlos queda vuité.
 6. En la novena posició correspondria una dona, pel que es puja a Lucía Ayllón, deixant en la desena a Carles Tomàs.
 7. La resta de la llista es completa amb persones que s’havien ofert per completar la llista, prioritzant les que havien participat en les primàries.

 

primaries_igd