Instància presentada dilluns 22 de juny mitjançant e-Tràmits Igualada.

Sr. Marc Castells i Berzosa
Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada.

En Rubèn-Dario Castañé i Carmona, regidor d’aquest Ajuntament per Decidim Igualada,

Exposa:

Atès que el 28 de juny es commemora el dia de  l’orgull, o dia de l’alliberament de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals i queers (LGBTIQ) arran de la commemoració, l’any 1970, dels aldarulls de Stonewall de l’any anterior, amb marxes a diferents punts dels Estats  Units demanant més justícia i llibertat vers a la diversitat sexual. A Catalunya es va fer la primera manifestació el juny de l’any 1977.

Atès que la commemoració d’aquesta data és una crida a tota la ciutadania i en els darrers anys el Govern de la Generalitat, així com nombrosos Ajuntaments de Catalunya pengen penons i banderes de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGBTIQ, en espais visibles dels Ajuntaments i Departaments responsables del desenvolupament de polítiques per al col·lectiu homosexual i transsexual.

Atès que encara avui arreu del món existeixen una vuitantena de països que criminalitzen l’homosexualitat i condemnen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe amb penes de presó; en vuit d’aquests fins i tot amb la pena de mort.

Atès que cal continuar treballant per a la igualtat efectiva, contra la homofòbia i contra la discriminació per qualsevol raó, tot i les victòries dels darrers anys. Cal anar més enllà de les lleis i impulsar accions transversals des del sistema educatiu, els mitjans de comunicació, les administracions i la societat civil per seguir avançant cap a una societat inclusiva que accepti la diferència.

En un intent de trobar les màximes complicitats per afavorir una societat catalana lliure, justa i solidària,

Per tot això, sol·licita:

Es faci hissar la bandera de l’Arc de Sant Martí a l’Ajuntament el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ al costat de les altres banderes institucionals.

Signat:

Rubèn-Dario Castañé i Carmona,
Regidor de Decidim Igualada

Igualada, 22 de juny de 2015