L’educació torna a ser notícia amb l’inici de curs. Decidim Igualada, en la seva línia de la legislatura, critica el govern local de CiU per no creure ni apostar per l’escola pública. No són paraules, diu, és un fet. I com a exemple, la plataforma de confluència d’esquerres posa els centres educatius de 0-3 anys. Ara no parla de reducció de places i tancament de centres, sinó dels concursos públics que han deixat fora empreses locals, que donen prioritat, al seu parer, a l’aspecte econòmic i que se celebren amb massa freqüència com per assegurar la continuïtat del més important, el projecte educatiu, malgrat es mantinguin les plantilles.

Les escoles bressol públiques són la punta de llança de l’educació. El portaveu de Decidim, Dario Castañé, afirma que “el govern se les estima poc”. Prova d’això és que per al curs que acabem d’encetar no hi ha cap empresa local que hagi guanyat cap dels concursos convocats per a gestionar els 3 centres que hi ha: La Lluna, La Rosella i L’Espígol, i que s’afavoreixen les propostes “més barates”, en detriment de la qualitat educativa. A més, són concursos que es realitzen cada 2 anys. El portaveu Castañé posa en dubte que es pugui consolidar un model educatiu amb aquesta data de caducitat.

Per altra banda, Decidim Igualada celebra que ERC comparteixi ara el seu model de llar d’infants. Li recorda, però, que en l’anterior legislatura formava part del govern que va tancar la Ginesta, o que a la Generalitat el seu partit vota mantenir les retallades i els concerts amb escoles que segreguen per sexe, fets que entren en contradicció amb el model proposat.

La preocupació per l’escola pública ha motivat a Decidim Igualada a presentar a l’Ajuntament una bateria de preguntes, per tal de poder relacionar dades, ja que ni tan sols pot comptar amb una informació pública sobre el tema que es pugui consultar de forma oberta.

Algunes d’aquestes preguntes són: quantes sol·licituds de matrícula ha rebut l’escola pública (8 grups) i quantes la concertada (14 grups) per P-3? Quantes famílies han obtingut plaça amb la primera opció, tant per P-3 com per 1r d’ESO? Hi ha alguna escola concertada que hagi perdut el concert per no haver assolit la quantitat mínima d’alumnes per mantenir-lo? En quines llars han estat escolaritzats els infants beneficiaris d’ajuts? Quants infants han rebut beca sencera de menjador del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya durant el curs 2015-16? A quines escoles assisteixen? Quants l’han rebuda parcial? A quines escoles assisteixen? O a quines escoles assisteixen els infants que han rebut l’ajut de menjador que concedeix l’Ajuntament d’Igualada durant el curs 2015-16?, entre d’altres.


Enllaç al document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/d3ydhuY376GYiyj