La confluència local d’esquerres està enllestint el contingut de les al·legacions a les ordenances fiscals que presentarà aquesta setmana. Aquestes desenvolupen les ja presentades als pressupostos municipals.

El seu portaveu, Dario Castañé, confirma “l’aposta decidida per fer d’Igualada on cap persona quedi exclosa”, així com “una ciutat on els semàfors socials passin també a estar en verd”, en contraposició als “semàfors econòmics” de l’alcalde Marc Castells.

Tal com va avançar la setmana passada, l’assemblea de Decidim Igualada impulsa una bateria d’al·legacions amb dos eixos principals: millores en impostos municipals i foment de nova ocupació.

En l’eix d’impostos municipals les millores se centren en el seu impacte social i mediambiental: fraccionament del pagament de l’IBI, reducció de l’IBI d’acord a l’IPC negatiu acumulat en els últims anys i ampliació de bonificacions al màxim previst per la llei vigent.

El vessant social d’aquestes al·legacions tenen l’objectiu a mitjà termini d’introduir un reglament de subvencions per ajudar a les famílies a fer front als impostos municipals, així com la progressivitat, segons renda, dels preus i taxes públics mitjançant la implantació de la tarifació social.

En l’eix de foment de nova ocupació, Decidim Igualada al·lega introduir una nova bonificació en la taxa per llicència d’obertura d’establiments “per aquells que generin autoocupació estable i/o nova ocupació”. Per l’ocupació existent i per afavorir la modernització del comerç, s’hi introdueix com condició el manteniment “del nombre de persones contractes i sense cap rebaixa salarial” per a les bonificacions per reformes o trasllat.

Castañé posa l’èmfasi en el fet que “això només és un primer pas de molts altres que s’impulsaran des de l’assemblea de Decidim Igualada, oberta a tots els veïns i veïnes” i en la “clara orientació social de les seves propostes, per una ciutat on siguin primer les persones”, en referència al seu lema a la campanya de les municipals del 25 de maig.