Aprofitant una modificació menor del ROM aprovada en el ple municipal del passat dimarts, Decidim Igualada ha posat l’accent en la necessitat de revisar i millorar l’actual reglament, que regeix l’organització política i administrativa de l’Ajuntament.

En paraules del portaveu de l’assemblea d’esquerres local, Dario Castañé, “el ROM vigent fa que l’Ajuntament no respongui a les demandes de la ciutadania”. Demandes de més transparència i participació que el regidor en fa bandera davant de l’estil de govern “autàrquic” de Convergència i Unió, que la confluència denuncia des de l’inici de la legislatura.

En la seva intervenció, Castañé ha convidat a tots els grups municipals a treballar junts en un reglament que rectifiqui problemes com, en paraules seves, “l’efecte after hours” que fa que el ple s’allargui fins altes hores de la nit o la manca d’un calendari regular, incomplint-se sistemàticament l’establert en el reglament.

Factors com els descrits són els que des de Decidim Igualada consideren clau per apropar el ple als veïns i veïnes i aconseguir que s’impliquin en la política local.

Amb aquest nou reglament pretenen posar els fonaments d’un nou model de ciutat “basat en la col·laboració i contra l’hegemonia lliberal, per convertir-la en l’espai principal de la política. Una ciutat que cuidi de qui l’habita i l’escolti”.