L’Espai pels Somnis ha rebut el suport de l’Ajuntament per continuar amb la seva activitat davant de l’ordre de desallotjament per la força del Casal Interparroquial prevista per al proper dia 27. Una moció impulsada per Decidim Igualada i la CUP no només reconeix la seva tasca a nivell institucional, sinó que compromet el govern a mediar per mantenir l’espai social al Casal.

La moció va ser presentada conjuntament en el darrer ple municipal, el dimarts dia 17, per Decidim Igualada, la CUP, Socialistes d’Igualada i ERC, però va prosperar gràcies a l’abstenció del govern de CiU.

A la moció es demana el compromís de l’Ajuntament per, en primer lloc, garantir l’espai social del Casal; en segon lloc, no facilitar cap requalificació del Pla General i impedir que se’n doni un ús residencial; en tercer lloc, iniciar converses amb el Bisbat de Vic per arribar a un acord que permeti la continuïtat de l’ús social del Casal; i en quart i últim lloc, vetllar perquè no es repeteixi l’abandonament del Casal evitant que s’arribi als nivells de pèssima salubritat que hi havia ara fa tres anys.

Decidim Igualada és una platamaforma de confluència ciutadana i d’esquerres directament relacionada amb l’Espai pels Somnis. En aquest sentit reconeix que “no només l’Espai pels Somnis va permetre trobar-nos els diferents moviments alternatius de la ciutat, sinó que projectes conjunts com el Multireferèndum, iniciativa a qui la Generalitat va fer-li retirar les urnes a diferents punts de Catalunya, van plantar la llavor del que avui coneixem com Decidim Igualada”.

El seu portaveu, Dario Castañé, assegura que “a l’Espai s’hi han fet activitats que no tenen cabuda enlloc més a la ciutat”. Més enllà, defensa que “Igualada necessita l’autogestió per permetre l’arrelament de tota iniciativa ciutadana que repercuteixi en la ciutat, un punt de trobada on teixir complicitats i forces pel canvi”.

Castañé considera que “amb aquest desallotjament pretenen arrencar el cor del canvi, però fan tard: avui poden prendre’ns el Casal, però això no farà morir la xarxa que ja s’ha teixit”. I en un to més dur, assegura que “continuarem treballant en comú, allà on ens hem trobat, i les alternatives s’enfortiran, portant noves idees i causes a la ciutat, denunciant les males pràctiques com les que s’han donat des d’aquest Ajuntament i l’Església amb el Casal, així com qualsevol altra que es pugui donar en el futur”.

Finalment, Castañé denuncia que “amb aquest desallotjament queda patent que és menys important el bé comú que l’interès privat d’una institució que se li suposa una moralitat i una implicació social molt més gran. A un espai inert, veïns i veïnes li han donat vida, ara les elits política i religiosa li donen mort”.