El passat diumenge 13, la confluència local d’esquerres va organitzar una sortida per l’Anella Verda per a constatar l’estat de la mateixa i del riu Anoia.

Començant al mirador de l’ascensor del Parc de Vallbona, es va fer una primera parada a la passarel·la que enllaça el carrer Comarca amb el parc. Una infraestructura que, en opinió de l’assemblea ciutadana, no suposa una millora a la zona, fins ara la connexió amb el parc es feia a un carrer que està a menys de 50 metres, i presumiblement tindrà un alt cost de manteniment, ja que està construïda principalment amb fusta. A més, la instal·lació roman tancada des de l’estiu per problemes estructurals.

Baixant per l’Avinguda Gaudí i pel carrer del Rec, es va constatar que el riu té molt poc cabal d’aigua, així com deixalles en certs punts, com al final del tram abans d’arribar a Vilanova. S’hi va trobar des de tovalloletes per a nadons fins a diferents objectes com bombetes. A aquesta brutícia cal sumar-hi l’abundant presència de canyes, amb les conseqüències que comporten per a la vida al riu, en ser responsables de consumir l’oxigen de l’aigua i impedir la presència d’altra fauna i flora autòctona.

Durant el mateix tram, i fins a arribar a les antigues piscines de la Torre de Requesens, també es va copsar l’escàs manteniment de certes àrees habilitades i el mobiliari instal·lat. A la mateixa Torre de Requesens, hi llueix un cartell que anuncia una àrea de descans i que consisteix únicament en un banc. Per a l’agrupació d’esquerres és un exemple més de política d’aparador.

Tanmateix, Decidim Igualada afirmen que resten pendents d’una petició d’informació sobre el cost de l’Anella Verda. Segons una intervenció del regidor Jordi Pont a l’anterior ple de setembre, la partida del pressupost que té com epígraf “Anella Verda” es correspon al manteniment de tots els parcs i jardins de la ciutat, en resposta a la crítica del regidor Dario Castañé sobre l’alt cost de la partida que consta des del 2014 en els pressupostos.

Des de Decidim igualada emplacen al govern d’Igualada que posi remei a la pobra situació del riu, així com una millora de les instal·lacions de l’Anella Verda. En paraules del seu portaveu, Dario Castañé, “reconeixent la utilitat i beneficis d’una infraestructura així, si no es troba en condicions, dignes d’una ciutat “amable”, és com no tenir-la”.

cs0opvswaaaeks4