La confluència que a continuació presentem en aquest manifest és un col·lectiu sorgit des de la diversitat ideològica, però, també des de la unitat en els objectius a aconseguir.

Som un equip de persones que provenim d’organitzacions diverses, amb la voluntat de treballar i col·laborar plegats. Estem convençuts de la  riquesa que representa haver de consensuar diferents metodologies de treball, compartir il·lusions i esforços i trobar-nos en els punts comuns, que no són altres que la millora de la qualitat de vida dels qui vivim a Igualada. Un equip que treballa amb l’anhel de participar d’una democràcia real, assumint dubtes i errors que vindran en el futur.

Les institucions són importants per la seva capacitat d’incidència en la vida quotidiana i en l’esdevenir col·lectiu; per això volem ser presents a l’Ajuntament i volem tenir la capacitat de participar-hi activament. Volem i fomentarem una democràcia directa, participativa i vinculant. El pacte de treball i esforç el volem convertir en un recurs consistent i permanent, defugint la moda del políticament correcte  actual i entrant en la dinàmica de l’eficàcia.

El nostre compromís és el d’aportar recursos per a establir una dinàmica de treball que ens permeti portar a bon port els nostres objectius:

Participació ciutadana

Establir sistemes de participació directa de la manera més adequada  en cada ocasió. Participació ja en el moment de donar forma a la candidatura, participació i debat obert dels temes del ple per determinar els posicionaments de l’acció del grup municipal i seguiment i anàlisi dels impactes de l’acció del govern.

Transparència

Sumar esforços per garantir canals d’informació entre els nostres regidors i regidores i la ciutadania. Cal generar una manera de treballar on la transparència estigui present en tots els nivells: decisió, gestió econòmica, econòmics, de coordinació, de col·laboració, de promoció o participatius.

Millorar la qualitat de vida de les persones

Impulsar una proposta de reactivació econòmica. Avançar en un model de ciutat que doni resposta a la situació d’emergència social, desigualtat i pobresa, amb l’objectiu de millorar el benestar col·lectiu mitjançant la creació d’ocupació sostenible, la consecució del bé comú i la recuperació de la gestió pública dels serveis bàsics.

La confluència és el camí i les eleccions del 24 de maig en són la primera fita, no pas el final del recorregut. La disciplina, l’empatia entre ideologies polítiques i els objectius reals són les premisses de les quals partim i amb les que esperem començar a caminar per fer un llarg recorregut de transformació social i política.